VOOR EEN GEZONDE, SPRANKELENDE HUID

Heb je een slappe, doffe huid? Kamp je met pijn in spieren of gewrichten? Of heb je last van cellulitis? Een bindweefselmassage is een geschikte behandeling tegen verschillende huid- en lichaamskwalen.

Door de dieper gelegen huiddelen te masseren stimuleren we de doorbloeding en reduceren we blokkades. Hierdoor heeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren. Daarnaast zorgt een bindweefselmassage door een verhoogde aanmaak van collageen voor een stevige en elastische huid.

Verlang jij naar een gezonde, stevige huid?

WAT IS BINDWEEFSEL?

Om te begrijpen hoe een bindweefselmassage werkt, is het allereerst belangrijk om te weten wat bindweefsel is. Bindweefsel, Fascia in het Latijn, is een ondersteunend weefsel dat deel uitmaakt van al onze organen. Het geeft vorm, verbindt, beschermt en ondersteunt onze organen. Onze huid is ons grootste orgaan en bindweefsel geeft souplesse en stevigheid aan onze huid.

Gezond en vitaal bindweefsel is dan ook een belangrijke voorwaarde voor een egale, glanzende huid. Daarnaast zorgt bindweefsel voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

WAT IS EEN BINDWEEFSELMASSAGE?

Met een bindweefselmassage prikkelen we het bindweefsel in de dieper gelegen huiddelen. Hierdoor stimuleren we enerzijds de aanmaak van collageen. Dit is het stofje dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Daarnaast bevorderen we door druk uit te oefenen op het bindweefsel de doorbloeding en een versnelde afvoer van afvalstoffen. Door de betere doorbloeding is je huid beter in staat voedingsstoffen op te nemen.

Een bindweefselmassage is onder andere effectief bij een slappe huid, een verouderde huid, tegen acne en om littekenweefsel los te maken.

WAARVOOR IS EEN BINDWEEFSELMASSAGE GESCHIKT:

een verslapte huid
een vette huid
een droge huid
rimpels en lijntjes
cellulitis
een rode huid
couperose
rosacea
acne
pijn in spieren en gewrichten

BINDWEEFSELMASSAGE VOOR JE GEZICHT

Bindweefselmassages worden veel gebruikt voor de gezichtshuid. Dit is immers de plek waar ouderdomskenmerken als rimpels en lijntjes het meest in het oog springen. Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huid extra stevigheid te geven en rimpels en fijne lijntjes te doen vervagen. Doordat een bindweefselmassage de doorbloeding stimuleert is het tevens een geschikte behandeling voor een vettige huid met teveel talg.

BINDWEEFSELMASSAGE VOOR HET LICHAAM

Een bindweefselmassage kan ook gebruikt worden voor het lichaam. Op deze manier kunnen we onder andere onderhuidse verstoppingen en verklevingen opheffen en de huidconditie verbeteren. Een bindweefselmassage zorgt voor een zichtbare vermindering van cellulitis, maar heeft bijvoorbeeld ook een positieve uitwerking bij pijnlijke of vermoeide benen.