Gezonde salade met zalm!

Groente levert weinig calorieën en veel voedingstoffen. Groente heeft veel voordelen voor de gezondheid. Groene groente- en groene bladgroente in het bijzonder zijn supergezond vanwege de hoge concentratie vezels, vitamines, mineralen, spoorelementen, enzymen, co-enzymen, fytochemicaliën, waaronder de heilzame groene plantenkleurstof "chlorofyl" oftewel "bladgroen". Geniet van deze heerlijke gezonde salade!



Ingrediënten:

  • 1 verse zalmmoot
  • 40 gram quinoa (ongekookt)
  • 75 gram peultjes
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1/3 avocado
  • handje sla
  • peper en zout



Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de zalmmoot in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Zet zo'n 15 minuten in de oven, totdat de zal net gaar is. Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart. Blancheer de peultjes 1 minuut in kokend water. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd er halve plakjes van. Versnipper de ui. Meng de sla met de quinoa, peultjes, komkommer en rode uit door elkaar in een bak en schep vervolgens op een bord. Haal de zalmmoot met twee vorken uit elkaar zodat u stukjes krijgt. Verdeel dit over de salade. Tot slot snijdt u de avocado in reepjes en verdeel deze ook over de salade. Lekker met wat citroensap en olijfolie.









«Terug