COUPEROSE BEHANDELING

Weg met de rode vlekken

Heb jij last van couperose?
De rode opgezette bloedvaatjes op je wangen of in je hals worden door veel mensen als vervelend ervaren.
De rode vlekken geven niet alleen een branderig gevoel, maar vallen ook erg op,
waardoor je al snel het gevoel hebt dat couperose ten koste gaat van je schoonheid.

Bij Bonito Skincare kunnen we couperose behandelen door middel van hydraterende crèmes en met een innovatieve microneedling-behandeling.
Hiermee stimuleren we het natuurlijke herstelvermogen van je huid, waardoor de rode vlekken zullen verdwijnen.

Heb jij genoeg van couperosevlekken?

WAT IS COUPEROSE?

Couperose is een huidaandoening waarbij je last krijgt van talrijke uitgezette rode of blauwe bloedvaatjes. Vaak komt dit voor op je wangen, neus, hals of kin. Couperose ontstaat doordat oppervlakkige bloedvaatjes slapper worden en daardoor verwijden. Vaak zorgt couperose voor een branderig of tintelend gevoel. Factoren als blootstelling aan zonlicht, alcoholgebruik en temperatuurschommelingen kunnen couperose versterken. Doorgaans krijg je pas na je dertigste last van couperose.

IS COUPEROSE SCHADELIJK?

Hoewel couperose een redelijk onschuldige aandoening is, die voor relatief milde klachten zorgt, ervaren veel mensen deze huidaandoening als erg vervelend. De rode (of blauwe) vlekken in je gezicht of hals vallen immers erg op en worden daardoor als ontsierend ervaren.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN COUPEROSE EN ROSACEA?

Couperose en rosacea zijn twee huidaandoeningen die op elkaar lijken. Bij beide kwalen krijg je namelijk last van rode (of blauwe/paarse) vlekken door opgezette adertjes. In tegenstelling tot bij couperose is rosacea een chronische ontstekingsreactie waarbij je naast de roodheid ook last krijgt van rode bultjes, puskoppen en zwellingen. Rosacea is daarnaast vaak minder stabiel van karakter en kan opeens verergeren.

COUPEROSE BEHANDELING

Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse, relatief eenvoudige, behandelmogelijkheden voor couperose. Milde couperose is bijvoorbeeld te behandelen met crèmes. Deze hydraterende crèmes hebben een kalmerende werking op de rode huid en beschermen je tegen invloeden van buitenaf zoals UV-straling. Doordat de crème de huidbarrière herstelt, zal je minder last hebben van couperose.

Is de couperose heftiger, dan kunnen we kiezen voor een microneedling-behandeling met de Dermapen 4™.

HOE WERKT DE DERMAPEN?

De Dermapen 4™ is een apparaatje waarmee we met een hoge snelheid tientallen piepkleine gaatjes in jouw huid maken. Hierdoor ontstaan er microwondjes. Dat klinkt misschien eng, maar deze microwondjes zorgen juist voor het herstel van je huid. De minuscule beschadigingen zijn namelijk een teken voor je huid om een genezingsproces in gang te zetten.

Het natuurlijke regeneratievermogen van je huid wordt aangesproken en je lichaam maakt onder andere meer collageen aan. Collageen is de stof in je huid die zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Hierdoor kan jouw huid de bloedvaatjes beter ondersteunen, waardoor deze minder kunnen verwijden. De couperose wordt direct minder en verdwijnt na een aantal behandelingen helemaal. Microneedling is niet pijnlijk en zorgt voor een jonge en elastische huid.

EEN GRATIS CONSULT

Wil jij een jonge en vitale huid?
Bij Bonito Skincare geloven we dat ieder lichaam en iedere huid uniek is.
We stemmen de behandeling daarom volledig af op waar jouw huid om vraagt.
Onze schoonheidsspecialisten nemen graag de tijd om jouw huid te bestuderen en je uit te leggen
met welke huidverjongingsbehandelingen we jou kunnen helpen.