HARSEN

Heb jij genoeg van overtollige lichaams- of gezichtsbeharing? Wil je geen stoppeltjes? En heb je geen zin om zelf in de weer te gaan met een hete, kleverige stroop? Bij Bonito Skincare kunnen wij jouw huid op een prettige en veilige manier voor je harsen.

Geniet van het weldadige gevoel van de warme hars en loop na afloop weer naar buiten met een heerlijk schone, zachte en gladde huid. Onze schoonheidsspecialistes kunnen onder andere de bovenlip, bikinilijn, rug, borst, benen en oksels voor je waxen.

Wil jij een heerlijk gladde huid zonder overtollige beharing?

HARSEN BIJ DE SCHOONHEIDSSPECIALIST

Natuurlijk, harsen kun je ook zelf thuis doen, maar zelf harsen is nogal een geknoei. Je moet de hars verhitten en op de juiste manier met een spatel op de huid aanbrengen. Daarbij loop je de kans jezelf te verbranden als de hars te heet is. Als je de hars op een verkeerde manier aanbrengt, is dit bovendien erg pijnlijk bij het verwijderen van de hars. Bovendien is zelf harsen nagenoeg onmogelijk op moeilijk bereikbare plekken.

Onze gediplomeerde schoonheidsspecialisten weten precies hoe ze jouw huid op een prettige manier kunnen harsen. We gebruiken de waxmethode die het best past bij de plek op het lichaam die onthaard wordt. Doordat je zelf nergens omkijken naar hebt en heerlijk kunt relaxen is je huid meer ontspannen, waardoor je minder last zult hebben van huidirritaties.

DE JUISTE HARS VOOR JOUW HUID

Harsen is een techniek waarbij de haartjes met behulp van een warme kleverige substantie met wortel en al uit je lichaam getrokken worden. Hierdoor ontstaan er geen stoppeltjes, zoals bij scheren.

Er zijn verschillende harstechnieken en verschillende soorten hars beschikbaar. Welke methode en welk soort hars het meest geschikt is hangt onder andere af van de plek op het lichaam en jouw huid. Bij Bonito Skincare kiezen we altijd voor de manier van harsen die het meest comfortabel en effici├źnt is. Daarbij gebruiken we de hars die het best past bij jouw huidtype.

HOOGWAARDIGE WAXEN

Bij Bonito Skincare maken we gebruik van LYCON waxen. Deze reeks harsen heeft een unieke samenstelling, waardoor het waxen zacht en pijnloos verloopt. De harsen zijn heerlijk mild voor de huid en geven een prachtig glad resultaat. In onze optiek zijn de harsen van LYCON dan ook niet te vergelijken met de hars die je bij de drogisterij kunt kopen.

VERSCHIL TUSSEN HARSEN EN WAXEN?

Er bestaat nogal wat misverstand over het verschil tussen waxen en harsen. Harsen is de Nederlandse benaming voor het verwijderen van lichaams- of gezichtsbeharing met een kleverige substantie. Waxing is hier de Engelse naam voor. Er is dus eigenlijk geen verschil tussen harsen en waxen. Wel zijn er verschillende hars- (of wax-) methoden.

VERSCHIL TUSSEN HARDE WAX EN ZACHTE WAX?

De waxtechnieken zijn grofweg onder te verdelen in twee categorie├źn: harde wax en zachte wax. Harde wax wordt ook wel striploze wax genoemd. Hierbij wordt de warme hars aangebracht op de huid, waarna deze de haartjes inkapselt. De wax wordt hard als hij afkoelt, waarna deze er in een keer af te trekken is (zonder strip). Doordat de wax niet zo aan de huid blijft kleven als een zachte wax, is deze methode minder pijnlijk en beter geschikt voor gevoelige zones als je gezicht of de bikinilijn.

Bij een zachte wax wordt de verwarmde hars over de huid verdeeld, waarna we deze er met een strip aftrekken. Doordat de wax aan de huid kleeft, zorgt dit voor het effect van een pleister die wordt afgetrokken bij het verwijderen van de hars. Dit is dus iets pijnlijker dan een harde of striploze wax en daardoor beter geschikt voor minder gevoelige zones als de benen of rug. Het voordeel is dat een zachte hars direct dode huidcellen verwijdert. Hierdoor voelt je huid na afloop gladder en zachter aan.

HOE VAAK KUN JE HARSEN?

Hoe lang de haartjes wegblijven na het harsen is onder andere afhankelijk van de plek op het lichaam en wisselt per persoon. Over het algemeen duurt het drie tot vier weken voor de haartjes weer verschijnen. Het is het best om de nieuwe haren pas weer te harsen als deze een minimale lengte van een 0,5 centimeter hebben.