KALMEER JE HUID

Niets vervelender dan een ontsteking in je gezicht.
Rosacea is zo’n aandoening waarbij je rode vlekken, ontstekingen, bultjes en puistjes in je gelaat krijgt.
Het zorgt voor een branderige, droge huid en wordt door veel mensen niet alleen als irriterend maar ook als ontsierend ervaren.

De huidspecialisten van Bonito Skincare in Knegsel kunnen jouw Rosacea op een natuurlijke manier verminderen.
Met een combinatie van behandelingen en het gebruik van de innovatieve Dermapen™ zorgen we dat jouw huid tot rust komt en de rode vlekken verdwijnen.

Heb je last van Rosacea?

WAT IS ROSACEA?

Rosacea is een vervelende aandoening waarbij je last krijgt van een ontstekingsreactie in je gezicht. Hierdoor ontstaat er onder andere roodheid door opgezette bloedvaatjes die gepaard gaat met kleine bultjes en puistjes en soms ook grotere ontstekingen. Ook kan rosacea zorgen voor een prikkelend gevoel in je oog.

Het is nog altijd onduidelijk waar rosacea precies door veroorzaakt wordt, maar we weten inmiddels wel dat er verschillende uitlokkende factoren zijn. Zo kunnen zonlicht, stress, bepaalde voedings- en geneesmiddelen en temperatuurschommelingen rosacea opwekken.

VERSCHIL TUSSEN ROSACEA EN COUPEROSE

Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over het verschil tussen rosacea en couperose. Dat is niet verwonderlijk, want bij beide aandoeningen krijg je last van een netwerk van opgezette bloedvaatjes, waardoor er vlekken ontstaan. Bij rosacea heb je daarnaast echter ook nog last van bultjes, puistjes en ontstekingsverschijnselen. Bij couperose is dit niet het geval. Rosacea heeft daarnaast vaak een heftiger karakter, waarbij de verschijnselen opeens op kunnen vlammen.

ROSACEA BEHANDELING MET CRÈME

Rosacea is een chronische aandoening, maar gelukkig zijn er wel verschillende manier om de verschijnselen te verminderen. Als huidspecialisten kunnen we er bij Bonito Skincare voor zorgen dat je huid kalmeert en beter beschermd is tegen zonlicht. We behandelen de droge, geïrriteerde huid met voedende crèmes, waardoor de roodheid vermindert. Ook zijn er crèmes met antibiotica beschikbaar tegen de puistjes en ontstekingen.

DERMAPEN™ BEHANDELING

Als je last hebt van rosacea zijn de verwijde rode bloedvaatjes vaak het lastigst te behandelen. Gelukkig is hier tegenwoordig ook iets aan te doen. Bij Bonito Skincare in Veldhoven behandelen we de opgezette bloedvaatjes door middel van microneedling. Dit is een methode waarbij we met de Dermapen 4™ met kleine naaldjes microscopische loodrechte gaatjes in jouw huid maken.

Als reactie hierop zal jouw huid een natuurlijk herstelproces in gang zetten. Door het natuurlijke regeneratievermogen van je huid maak je onder andere meer collageen aan, waardoor je huid steviger en elastischer wordt. De huid ondersteunt als het ware de oppervlakkige bloedvaatjes, waardoor deze minder uitzetten en minder rood worden.

EEN GRATIS CONSULT

Bij Bonito Skincare geloven we dat ieder lichaam en iedere huid uniek is.
We stemmen de behandeling daarom volledig af op waar jouw huid om vraagt.
Onze schoonheidsspecialisten nemen graag de tijd om jouw huid te bestuderen en je uit te leggen
met welke huidverjongingsbehandelingen we jou kunnen helpen.