EEN PERSOONLIJKE AANPAK

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die een enorme impact op je dagelijks leven kan hebben. De vervelende puistjes zijn pijnlijk en springen erg in het oog. Ondanks dat veel mensen ermee te maken hebben, maakt acne ons daardoor erg onzeker. Bovendien zorgt acne vaak voor diepe littekens.

De huidspecialisten van Bonito Skincare kunnen jou door middel van huidverbeterende behandelingen helpen van je acne af te komen. We reinigen je huid tot in de diepste huidlagen, waardoor deze weer in balans komt en ontstekingen geremd worden. Met behulp van moderne technologieën als microdermabrasie kunnen we jouw huid herstellen en acne littekens doen vervagen.

Heb jij last van acne?

WAT IS ACNE?

Om te begrijpen hoe we de acne behandelen is het allereerst belangrijk om te begrijpen wat acne precies is. Acne ontstaat door ontstekingen van de huid. Die ontstekingen worden veroorzaakt door een ophoping van talg. Doordat de talgklieren in onze huid teveel talg aanmaken, raken deze verstopt. De talgophoping noemen we ook wel mee-eters. In mee-eters zitten naast talg ook vetzuren en bacteriën. Na verloop van tijd scheurt de talgklier open en komen de bacteriën en vetzuren in de huid terecht. Hierdoor ontstaat een ontsteking in de vorm van rode bultjes.

Vaak begint acne in de pubertijd doordat onze huid door hormonale veranderingen meer talg aanmaakt. Deze acne noemen we ook wel jeugdpuistjes. Acne komt echter ook steeds vaker na ons dertigste voor. Dit heeft onder andere te maken met stress en ons voedingspatroon.

Acne komt vooral voor op ons gezicht, onze hals, borst en rug. Hoewel het een veelvoorkomende huidaandoening is, kan het een grote impact op ons leven hebben en zelfs zorgen voor psychische klachten. Daarom is het verstandig snel actie te ondernemen tegen acne.

ACNE BEHANDELEN

Bij Bonito Skincare kunnen we jouw acne behandelen. We stemmen de behandeling van de acne altijd af op de situatie. De behandelwijze hangt onder andere af van de ernst van de ontstekingsverschijnselen, maar bijvoorbeeld ook van jouw leeftijd.

Een grondige reiniging van de huid is een belangrijk onderdeel van iedere acne behandeling. Door dode en losse huidcellen te verwijderen komen verstopte poriën vrij zodat overtollige talg de huid kan verlaten. Daarnaast maken we doorgaans gebruik van verzachtende huidcrèmes en lotions om ervoor te zorgen dat de acne rustiger wordt. Ook beschikken we over verzorgingsproducten die de negatieve invloed van hormonen op de huid tegengaan.

AANPAK OP MAAT

Onze huidspecialisten stemmen de acne behandeling altijd volledig af op de situatie. Tijdens een intakegesprek bestuderen we jouw huid en bekijken we hoe we de acne het best kunnen behandelen. Afhankelijk van de ernst van de acne, de klachten, je leeftijd en eventuele littekenvorming stellen we een op maat gemaakt behandelschema op.

ACNE LITTEKENS

Ernstige acne kan zorgen voor littekens die niet meer vanzelf verdwijnen. Heb jij hier last van? Bij Bonito Skincare kunnen we het herstelvermogen van je huid door middel van microdermabrasie en microneedling stimuleren. Met behulp van deze innovatieve behandelingen zorgen we ervoor dat de huid op een natuurlijke manier herstelt en de littekens vervagen.

Microneedling

Microneedling is een techniek waarbij we microscopische gaatjes in je huid maken. Hierdoor wordt het natuurlijke regeneratievermogen van de huid gestimuleerd. Je huid maakt meer collageen aan, waardoor deze steviger en elastischer wordt. Hierdoor vervagen de ontsierende littekens.

LEES MEER>>

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een vacuümtechniek waarbij microkristallen over je huid worden verspreid. Deze microkristallen verwijderen oude huidlagen, waardoor er een nieuwe, gezonde huidlaag tevoorschijn komt. Hierdoor worden huidbeschadigingen tot een minimum teruggebracht.

LEES MEER>>

WORDT EEN ACNE BEHANDELING VERGOED?

Afhankelijk van de ernst van de acne (in gezicht en hals) en jouw verzekering is het soms mogelijk om een (deel van) de acnebehandeling vergoed te krijgen. Acne behandelingen zijn niet opgenomen in de basisverzekering, maar worden via sommige aanvullende verzekeringen wel vergoed.