Bonito gaat internationaal

Terug in het regenachtige Nederland neem ik even de tijd om na te genieten van een van de gaafste opdrachten in mijn carrière als schoonheidsspecialiste.

Een bruiloft. Gevraagd als visagiste. Op Sardinië!!!

De voorbereiding in Nederland bestond uit de uitgebreide facial ter voorbereiding op deze mooie dag. Een proefmake-up en manicure. Check.


Een ticket geboekt. Make-up, persoonlijke stijlkaart, mijn Bonito kleding en natuurlijk een mooie jurk voor luch en feestavond. Koffer gepakt. Check dubbel check. Ik ben er klaar voor.


Met een buik vol kriebels stond ik op Schiphol. Minded my step zodat ik heelhuids bij mijn gate aan zou komen. Ondanks dat ik heus wel op reis ben geweest vond ik dit toch spannend. Wie vliegt er nu voor 2 dagen naar Sardinië? Behalve dat ik daar niet eerder geweest ben vond ik het ook zo bijzonder dat ze mij laten invliegen om the bride-to-be te voorzien van een prachtige make-up.


De grote dag brak aan. Om zes uur in de ochtend. Mediterraans relaxen was er niet bij. Zelfs de Italiaanse kapster was om zeven uur paraat. Wat blijkbaar best bijzonder is. De bruid stapt de kamer in. Met nat gewassen haar. De kapster was not amused en met een aantal woorden die ik niet begreep werd het nogmaals gewassen zodat ze haar werk kon doen. Ik zat met de bruidegom aan een snel ontbijt met een prachtig uitzicht op zee. Hij tipte me om chocoladetaart mee te nemen voor de aanstaande bruid. Volgens mij kon ze wel wat energie gebruiken... want de kamer was inmiddels gevuld met een filmploeg om alle momenten van deze mooie dag vast te leggen. En een extra kapster. Ik lakte nagels in oranje-goud en bracht make-up aan. De bruid, haar moeder, zus en schoonzus. Een voor een prachtige vrouwen met geweldige LooKx ;-) De bruidegom werd lichtelijk ongeduldig. Deze jongeman bezit van origine Italiaans temperament en een Brabants kwartiertje was er niet bij. Met een snelle finishing touch vertrok het hele gevolg.

Door de smalle straatjes van Alghero reden we naar het kerkje. Met vergunning parkeerden we recht voor de deur. De cameraploeg al in de aanslag.

Met een Italiaanse ceremonie werd hun liefde voor elkaar door het huwelijk bezegeld.


Zo heerlijk romantsich. Gelukkig was de dienst vertaald. Ik ben een huidspecialist en visagiste maar een talenknobbel ontbreekt. Werkelijk aan alles was gedacht. Van het oranje op de nagels van de bruid tot aan de bloemarrangementen. Het oranje aperitief. De traditionele Italiaanse gerechten tijdens de lunch.

En natuurlijk was er een feest. Met familie en vrienden uit alle windstreken.

Iedereen ging met de voetjes van de vloer en tot in de late uurtjes werd er gedanst, gelachen en

genoten. Zeker door mij.


Hoe bijzonder dat ik aan deze dag heb mogen bijdragen. Dat ik het vertrouwen van een bruid en haar aanstaande krijg om deze dag een tikkeltje mooier te mogen maken.

Wat een dankbaarheid dat ik dit heb mogen ervaren en mogen beleven in het geweldige Sardinië!


Heeft er iemand misschien nog een visagiste nodig? Laten we zeggen, gedurende een strandvakantie

op de Maladiven of zo? Dit zou ik iedere maand wel willen doen ;-)


I love my job.


Liefs Sabrina«Terug